17 de desembre, 2009

Intervenció de síntesis

Aquesta assignatura m'ha aportat molt com a persona i com a futura docent i/o musicoterapeuta. M'ha obert les portes per conèixer el món informàtic i poder valdra'm per mi mateixa en aquest terreny, tenir iniciatives i, al dia de demà, poder oferir als nens activitats en el món tecnològic.

Programes que hem tocat:
GIMP: Edició i retoc d'imatges digitals.

JClic: Programa per fer cerar activitats de relació, comparació... per l'aprenentage dels nens.
Movie Maker: Edició de vídeos amb imatge i so.
Audacity: Edició i enregistrament del so i/o la veu que hem fet mitjençant un micròfon.
Power Piont: Com fer presentacions i exposicions de treballs a classe de manera addient.

Amb tots ells se'ns ha ensenyat com penjar-los al bloc.

Espais d'Interent que se'ns ha ensenyat:
Bloc i blocosfera: Espai on s'exposen idees, coneixements, pensaments sobre un tema que agrada al seu creador i les mostra per compartir-les. A partir d'aquest bloc o idea principal es poden crear enllaços amb altres blocs de la mateixa temàtica, aquest fet s'anomena blocosfera.
Cultura via lliure: És un afer de llibertat, no de preu. concepte de "free" com a lliure, no com a gratuït d'imatges i tots tipus de documents que hi ha a Internet.
Notebook i delicious: fer consultes de dades i informació que hem guardat a internet com a "faboritos" i que podem consultar-ho a qualsevol lloc del món a través d'un ordinador amb connexió a internet.
Google Docs: compartir i fer treballs en xarxa mitjançant el gmail.
Slidahare: propgrama que ens permet penjar powers points al bloc.

Experiència personal
Activitats més gratificants :
Una d'elles ha estat el JClic. Justament la setmana que se'ns va posar aquest treball i que havíem de lliurar-lo la setmana següent estavem desbordats per la feina que s'acomulava de les diferents assignatures. Va ser impressionant com amb la meva companya de treball, l'Irene, vam treure hores impossibles per poder arribar al seu lliurament. Ens vem passar una tarda cencera descobrint el funcionament del programa amb les indicacions que ens havia fet la professora. Un cop teniem les activitats fetes vam patir una crisi d'angoixa ja al tancar el programa no aconseguiem obrir-lo de cap de les maneres. Però a l'últim intent, per qüestió de miracle, vam trobar la solució. En aquell moment tot es va acabar i els batecs del cor van tornar a la normalitat poc a poc. Penso que és una activitat a destacar per l'estrés i l'esforç que vam fer per aconseguir vencer el repte que es feia i creiem insuperable, va valer la pena. És l'activtat de la que n'estic més saltisfeta.

Com a segon treball que em va agradar fer va ser el vídeo de la setmana extraordinàra. Vaig gaudir molt durant la seva edició, també fet amb l'Irene. Els programes que vam utilitzar van ser el Movie Maker per l'edició de la pel·lícula, l'Audacity on vam enregistrar la veu amb un micròfon i el Gimp per fer els retocs d'algunes imatges. Va ser molt divertit, dinàmic i ple de continguts. Amb aquest treball vam experimentar a l'hora de crear i imaginar; imatges fixes i mogudes estan en la mateixa pel·lícula, l'audio com a reporteres i la música de fons de Harry Potter ens van fer passar un moment inolvidable i tenir un record màgic i emotiu.


Enllaços d'aquestes dues pràctiques:
JClic clica aquí.
Vídeo de la setmana extraordinària clica aquí i aquí. (són dues entrades diferents; la primera hi ha el vídeo i la segona un diari del dia a dia de la setmana.)


Com mantenir el bloc?
La meva relació amb la teconología havia estat escassa fins que vaig entrar a la universitat. Anteriorment forçes vegades havia sentit a parlar del mot bloc però no en sabia el significat ni per a què servia. Després d'haver-me introduït en aquest món penso que és un espai d'Internet gratuït molt útil que ens permet comunicr-nos amb altres usuaris i relacionar-nos i compartir el bloc si exposem el mateix temari. Penso que s'ha de tenir una continuitat permanent per mantenir el bloc en un estat actiu i comunicatiu.Com mantenir el bloc?
La meva relació amb la teconología havia estat escassa fins que vaig entrar a la universitat. Anteriorment forçes vegades havia sentit a parlar del mot bloc però no en sabia el significat ni per a què servia. Després d'haver-me introduït en aquest món penso que és un espai d'Internet gratuït molt útil que ens permet comunicr-nos amb altres usuaris i relacionar-nos i compartir el bloc si exposem el mateix temari. Penso que s'ha de tenir una continuitat permanent per mantenir el bloc en un estat actiu i comunicatiu.

Per finalitzar, només vull dir que estic molt contenta i valoro molt positivament l’aprenentatge de tots els continguts informàtics que se m’han ofert. Personalment, penso que cal agrair a la professora que ha sabut dur a terme de forma pacient la seva tasca perquè els alumnes entenguéssim les explicacions i en féssim un bon ús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada