21 d’octubre, 2009

Beques pels estudiants d'ESO i records infantils

Ahir, la Vanesa i la Judit ens van presentar la seva notícia del diari "el Periòdico"; "Educació becará a alumnos que acaben la ESO con más de un 8."
La Conselleria d'Educació concedirà, el proper curs, beques de 1200€ anuals financiades per la Generalitat als alumnes d'ESO que tinguin més d'un vuit de nota. Aquesta beca té com a objectiu que els estudiants d'ESO continuïn els seus estudis un cop finalitzada aquesta etapa d'ensenyament obligatori.
A classe es va crear un debat dient que aquests diners són una quantitat molt elevada pels joves estudiants d'aquesta edat, així que haurien de recaure a als seus pares. (Els joves han de treballar per fer una aportació econòmica a casa.)
La Judit i la Vanesa van ampliar la presentació exposant els factors del fracàs per contrastar la notícia anterior. Vem veure diferents casos com ara que els nois dels quals els pares no tenen estudis universitaris tenen més possibilitats de fer una carrera ja que el propis pares s'esforcen perquè els fills obtinguin allò que ells no han pogut tenir, els nens/es que fan preescolar van més preparats, els recusos culturals de la família ajuden molt, entre d'altres.

Em va agradar comentar i debatre aquests temes ja que vam entrar en detall i aprofundir per saber-ne més. Trobo que la participació dels companys és molt important per poder extreure més coses del tema i veure opinions i experiències diferents.

Abans de la presentació, cadascú del seminari va explicar un objecte de valor personal que li havia marcat en algun moment l'etapa escolar. La majoria van proposar la primera bata que van tenir, una samarreta firmada per tota la classe, la primera lectura... el meu objecte era sonor. Vaig portar una granota de fusta per simbolitzar i reproduir el so tan específic de la caixa xina. Aquest so dur i sec em va despertar algun tipus de sentiment i curiositat, em va fer entrar en el món de la música vora els quatre anys i que en el dia d'avui encara m'inspira.

Frase del dia:
Les imatges d'algun conte o altre objecte que recodem de quan érem petits les recordem d'una manera, però quan ara, anem a buscar aquesta imatge ens quedem sorpresos perquè veiem que teníem gravada una imatge distorsionada de la real; és a dir, no és tan gran com semblava, no és tan impressionant.
Imatge d'arxiu personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada